Faceți căutări pe acest blog

duminică, 20 noiembrie 2016

Vă așteptăm la o dublă lansare de carte marți, 22 nov., ora 18,30, la Librăria Luceafărul:
”Aproape totul despre iubire și sex”, autori Ovidiu Bojor și Maria Timuc, Editura Dharana
”Himalaya de la Ayurveda la medicina modernă”, autori acad. dr. Ovidiu Bojor și dr. Laura Miclăuș


                                                      INVITATIE



Marți, 22 noiembrie a.c, ora 18,30, la Librăria Luceafărul (Compania de Librării București: Bdul Unirii, nr. 10: parcarea în Piața Constituției și apoi mergeți pe jos trei minute spre Piața Unirii pe partea dreaptă, sau puteți veni cu metroul până la Piața Unirii – ieșirea spre Tribunal: dinspre Unirii librăria este pe partea stângă), Editura Dharana în colaborare cu Prisum Internațional lansează cartea ”Aproape totul despre iubire și sex”(Editura Dharana), autori acad. Dr. Ovidiu Bojor și Maria Timuc, precum și o altă carte semnată acad. Dr. Ovidiu Bojor și dr. Laura Miclăuș: ”Himalaya de la Ayurveda la medicina modernă”. Cele două cărți au în comun un autor, pe acad. Dr. Ovidiu Bojor, o somitate în materie de fitoterapie în România.
Cu această ocazie, cantautorul Traian Chiricuță vă va încânta cu unele dintre cele mai frumoase melodii, iar actrița Doina Ghițescu va susține un moment umoristic.
Vă așteptăm să petrecem împreună o seară frumoasă în compania autorilor și a altor invitați speciali, pe care doriți, cu siguranță, să-i cunoașteți și să-i aveți aproape.
Sponsori ai evenimentului:
”NECTAR SILVIAN DIN MEI ȘI SECARĂ – CREMĂ DE BRAGĂ” și OCEAN FISH în colaborare cu  Petru Buiuca, primul câștigător MasterChef din România.
                                                MARIA TIMUC și OVIDIU BOJOR


***




Despre cartea ”APROAPE TOTUL DESPRE IUBIRE ȘI SEX” – autori Ovidiu Bojor și Maria Timuc, Editura Dharana, noiembrie, 2016


Cartea conține 372 de pagini și este împărțită în două mari capitole. În prima parte, semnată de Ovidiu Bojor, puteți citi despre plantele care au rol de stimulare sau inhibare a sexualității în diferite regiuni ale lumii, de la China la India, de la plantele care cresc în țara noastră și până la elixirele dragostei din ”Lumea Nouă”, de la plantele care pot trata disfuncțiile sexuale, precum impotența, ejacularea precoce, frigiditatea etc. și până la cele afrozidiace sau la cele anafrodiziace. Ovidiu Bojor semnează și o ”parte specială” care descrie fiziologia și psihologia vieții sexuale, cauzele medicale ale disfuncțiilor sexuale și cele psihologice, incluzând aici și remedii, între care aromoterapia, dietetica sexualității și educația sexuală. Iată câteva titluri: ”Euforizante, excitante, halucinogene”, ”La izvoarele medicinii tradiționale chineze”,”Ce sunt și cum se prepară elixirele dragostei”, ”Unguente și tincturi afrozidiace”, ”Erosul sau dragostea adevărată”, ””Cauzele organice ale disfuncțiilor sexuale”, ”Aromaterapia senzuală și emoțională” etc.
Partea a doua a cărții, semnată de Maria Timuc, ”O perspectivă spirituală asupra iubirii și a sexualității”, descrie diferite tipuri de iubire: iubirea mântuitoare, iubirea reciprocă, iubirea posesivă, iubirea necondiționată, iubirea ca lumină, iubirea spontană etc și insistă asupra recuperării legăturii dintre iubire și sexualitate, a necesității de a privi sexul în latura sa luminoasă, de energie a vieții, de energie care ne-a adus pe lume pe noi toți și care are, între altele, o funcție ascunsă, aceea de conștientizare și deschidere a ușilor care duc spre iubire și creșterea nivelului de conștiință. Câteva dintre titlurile acestui capitol subliniază necesitatea de a învăța să iubim și să recuperăm iubirea în noi înșine de câte ori o pierdem din diferite motive: ”Practici care ne ajută să simțim mai multă iubire”, ”Iubirea și cele două forme ale atașamentului”,  ”Plăcerea și gândurile nobile”, ”Energia sexuală este incontrolabilă în absența iubirii”, ”Fuziunea energetică și informațională prin sexualitate”, ”Foamea de sex – o foame de adevăr și de iubire”, ”Sexul ca act meditativ”, ”Practica iertării”, ”Rolul sexualității în cunoașterea de sine” etc.
Noi credem că lumea modernă afișează o dezinhibare sexuală excesivă, dar – în realitate – ea privește sexul mai mult ca act fizic, ca sursă a plăcerii, fără a pătrunde misterul energiei sale creatoare și a-l înțelege ca manifestare a iubirii și ca instrument divin de creație a ființelor vii. Ne este jenă să vorbim despre sex tocmai pentru că l-am coborât în bezna corporalității, când el este prin excelență un act non fizic, care ne poate duce spre transcendență și iubire dacă vom înceta să-l banalizăm, să-l vindem și să-l facem doar cu trupul, nu și cu sufletul. Despre toate acestea puteți citi în cartea noastră.
**



”Despre unele dintre aspectele tainice ale iubirii și ale sexualității puteți citi în cartea de față, despre relația dintre corp, emoții și gânduri, despre necesitatea de a învăța iubirea și a readuce în obișnuința percepției relația firească dintre iubire și sex. Academicianul Ovidiu Bojor vă poartă prin imperiul istoriei plantelor, ele însele „ființe vii”, prietene ale oamenilor și vindecătoare ale unora dintre cele mai sensibile părți ale ființei: trupul său, adică partea prin care se manifestă spiritul, sufletul și mintea omului. Veți găsi aici indicii și remedii, rețete și soluții pentru disfuncțiile sexuale, precum impotența, frigiditatea, ejacularea precoce sau alte boli ale organelor genitale (și nu doar ale lor), precum și referințe despre psihologia, spiritualitatea și sensibilitatea umană. Veți cunoaște mai bine plantele, deopotrivă afrodiziace și anafrodiziace, pe cele care nu trebuie consumate sau pe cele care trebuie consumate cu chibzuință, căci „doctorul divin” le-a conceput pe multe dintre ele ca medicamente, prevăzând – parcă – posibilitatea ca omul să se abată de la legile divine prin necunoaștere, neînțelegere, inconștiență și cine mai știe prin ce alte mijloace. Soluțiile, remediile, rețetele, elixirele și informațiile despre plante și acțiunea lor vindecătoare sunt documentate științific și la fel este documentat capitolul semnat tot de acad. Ovidiu Bojor despre „Fiziologia și psihologia vieții sexuale”. Perspectiva spirituală, semnată de Maria Timuc, este mai degrabă rodul „observației” făcută prin prisma experienței spirituale, a căutărilor în domeniul spiritual și al percepției subiective. Avem aici o pledoarie pentru iubire și pentru refacerea legăturii firești între iubire și sexualitate, a cărei pierdere a creat un om atașat excesiv de lumea materială și de voluptățile ei”. (Fragment din prefața cărții ”Aproape totul despre iubire și sex”, Ovidiu Bojor și Maria Timuc – Editura Dharana, nov.2016)


2) Despre cartea ”Himalaya de la Ayurveda la medicina clasică”, Editura Dharana, autori acad.dr. Ovidiu Bojor și dr. Laura Miclăuș

Cartea conține 174 de pagini și vă poartă prin lumea plantelor și a proprietăților vindecătoare ale acestora. Acad. Dr Ovidiu Bojor, o somitate în materie de cercetare a plantelor medicinale, în primul rând ale celor din zonele Himalayane, unde a fost în prima expediție științifică românească timp de doi ani, descrie cu acuratețea sa binecunoscută deja proprietățile vindecătoare ale unor plante pe care compania Himalaya le-a transformat în medicamente de excepție, agreate astăzi și de către medicina clasică. Dr. Laura Miclăuș completează acest tablou al tainelor dezvăluite ale plantelor medicinale, subliniind faptul că formulele terapeutice Himalaya se bazează pe una dintre cele mai vechi practici medicale din lume, Ayurveda. ”În sanscrită, „ayurveda” înseamnă „ştiinţa vieţii” (ayur= viaţa, veda= ştiinţă). Ca sistem holistic de diagnostic şi tratament,  ayurveda consideră că starea de sănătate poate fi asigurată doar păstrând un echilibru între corp, minte şi suflet şi trăind în armonie cu natura. Ayurveda pune accent pe prevenirea îmbolnăvirii şi apreciază că alimentaţia şi stilul de viaţa sunt esenţiale pentru menținerea echilibrului fizic şi emoţional.

Conform concepţiei ayurvedice, fiecare fiinţă este unică, astfel că nu se poate vorbi de rutină şi de reguli universal valabile pentru toţi oamenii.  Recomandările medicale şi cele legate de stilul de viaţă trebuie personalizate, în funcţie de caracteristicile fiecăruia. În filosofia ayurvedică, tot ceea ce există în univers (macrocosmos) există şi în corpul uman (microcosmos), iar interiorul şi exteriorul nostru sunt guvernate de cele trei energii fundamentale numite doshe: Vata, Pitta şi Kapha. Aceste forţe subtile, inteligente  sunt responsabile de toate procesele fiziologice, mentale şi emoţionale din organismul uman, iar dezechilibrul lor determină apariţia bolilor”, scriu autorii în cartea menționată.  Știința ”ayurvedică” stă la baza produselor Himalaya pe care le puteți cunoaște în esența lor grație acestei cărți și care astăzi au devenit cunoscute și apreciate în peste 90 de țări ale lumii. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească?

Ce i-a spus Dumnezeu trandafirului și l-a ajutat să înflorească? ” Acel lucru pe care l-a spus Dumnezeu trandafirul...